Ankaragücü camiasının merakla beklediği ikinci “Ankaragücü Buluşması”, dün gece Ankara basını ve Ankaragücü başkan adayı Murat Ağcabağ’ı bir araya getirdi. Çukurambar’daki bir mekânda yapılan toplantıya yaklaşık 40 gazeteci katıldı. Ağcabağ’ın ekibinden Abdullah Karaata ve Oktay Kafkasyalı da toplantıda hazır bulundu. Organizasyonun mimarlarından biri ise Ahmet Sülak’tı.
Toplantının dikkat çeken yönü, Murat Ağcabağ’daki büyük değişimdi. Önceki kongre dönemlerinde daha yumuşak ve naif bir profil çizen Ağcabağ, bu kez sert, kararlı ve oldukça agresif bir üslupla basının karşısına çıktı. Bunun iki temel nedeni olduğunu belirtti: Faruk Koca’nın kendisi hakkındaki küçültücü sözleri ve kulübün çok kötü yönetilmesi.
“Hava Parası” İddiası
Toplantının en çarpıcı başlığı ise şu oldu:
“Faruk Koca, bana dört-beş kez ‘15-20 milyon dolar getir, kulübü sana bırakalım’ dedi. İsmail Mert Fırat’ı çekmesi karşılığında hava parası istedi.”
Ağcabağ, bu para karşılığında kulübün borçlarının da aynen kendisine kalacağını ifade ederek bu pazarlığı kabul etmediğini söyledi.
Emre Yıldız, İstifa Etti Mi Etmedi Mi?
Salı günü kulüple yollarını ayırdığı açıklanan sportif direktör Emre Yıldız’ın, aynı gün Faruk Koca ve Mesut Bakkal ile birlikte yemek yerken görüntülendiğini belirten Ağcabağ,
“İstifa etmiş bir kişi kulübün yeni teknik direktörüyle nasıl sözleşme görüşmesi yapar?”
diye sordu ve bu durumu skandal olarak nitelendirdi.
Ağır Eleştiriler, Açık Çağrılar
Ağcabağ, toplantı boyunca mevcut yönetime sert eleştirilerde bulundu:
- “Kulübü çok kötü yönetiyorsunuz. Şirketlerinizde bu kadar zarar olsa, sabah işe gelmeyen muhasebeciyi kovarsınız. Burada milyarlar gitmiş, hâlâ yerinizdesiniz.”
- “Bahadır Han Güngördü bedelsiz Konya’ya gidiyor, sonra kiralık olarak Iğdır’a gönderiliyor. Bu nasıl iş?”
- “Yönetim tribünlerden gelen küfürlere rağmen koltuğu bırakmıyor. Bu işin altından kalkamıyorsanız, altınızda bir pislik vardır.”
“Kukla Aday Olmam”
“Faruk Koca kukla bir aday arıyor. O yüzden beni istemiyor. Ben kukla değilim. Bu yüzden desteklemiyor. Benim adaylığımı açıkça söylemiyorlar.”
Daha önce adı geçen Fatih Mert’e de sert ifadelerle yüklenen Ağcabağ, Mehmet Yiğiner hakkında ise olumlu konuştu:
“Mehmet Yiğiner adam kere adamdır. Bunlar onun tırnağı olamaz.”
“AVM’mi Ortaya Koyuyorum”
Faruk Koca’nın kendisine “paran yok” imasında bulunduğunu aktaran Ağcabağ, bu iddialara net cevap verdi:
“İsteyen gelsin, banka Findeks raporumu açayım. Param da var, gücüm de. Gordion’un karşısındaki AVM’nin yüzde 50’si benim. Diğer ortağı da Faruk Koca’nın ortağı. Gerekirse AVM’deki hissemi kulübe koyarım.”
Stadın Altındaki Dükkanlar
Ağcabağ, yönetimin 19 Mayıs Stadı yapılana kadar görevde kalmak istediğini ima ederek şöyle dedi:
“Yeni statta 50’den fazla değerli dükkan var. Asıl dertleri bu.”
Taraftara Çağrı
Ligin bitimine 7 hafta kala, kulüpte görevlendirilseler bile takımı ligde tutacaklarını söyleyen Ağcabağ,
“Son 7 maçta 4 galibiyetle kümede kalırız. Bunun için taraftar desteği şart. Herkesi Gençlerbirliği maçından itibaren tribünlere bekliyorum.”
diyerek büyük Ankaragücü taraftarına da çağrıda bulundu.

Siyasete de Mesaj
Kendi siyasi geçmişine de atıf yapan Murat Ağcabağ, “Ben siyasetin içinden geldim ama ilmi siyaset ahlaktır. Biz tırnaklarımızla kazıyarak bu noktaya geldik. Faruk Koca’nın nasıl geldiğini de iyi biliyoruz” diyerek siyasi destekle gelen yönetime ağır bir mesaj gönderdi.
“Başkanlığı Aldığınızda 500 Bin Dolar Ne Olacak?”
Faruk Koca ve İsmail Mert Fırat’ın kulüpten alacak talepleri sorulduğunda ise net konuştu:
“Hak edilmişse ödenir. Ama önceliğimiz Ankaragücü’nün devamlılığı.”