featured

Hukukçu Ankaragüçlüler Derneği’nden MHK soruşturması açıklaması

Hukukçu Ankaragüçlüler Derneği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da aralarında bulunduğu 7 şüphelinin gözaltına alındığı soruşturmanın ardından açıklama yaptı. Dernek, soruşturmanın Türk futbolunda adaletin sağlanması açısından yakından takipçisi olacaklarını duyurdu.

Hukukçu Ankaragüçlüler Derneği, Türk futbolunda son günlerde gündeme gelen gelişmeler ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen MHK soruşturmasıyla ilgili kamuoyuna açıklama yaptı.

İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile birlikte hakem ve gözlemcilerin de bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında bazı şüpheliler hakkında “eziyet” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarına ilişkin iddiaların incelendiği bildirildi.

“Ankaragücü’ne karşı sistematik mobbing yürütüldü”

Hukukçu Ankaragüçlüler Derneği, yayımladığı açıklamada MKE Ankaragücü’nün Türk futbolunun köklü kulüplerinden biri olduğunu vurguladı.

Dernek, eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın karıştığı olayın ardından kulübün Türk hakemliği ve kurullarında sistematik bir mobbinge maruz kaldığını iddia etti.

Açıklamada, Ankaragücü’nün son yıllarda bazı hakem kararları nedeniyle sportif açıdan mağdur edildiği savunularak, kulübün iki sezonda averajla küme düştüğü ve bugün hak etmediği bir lig seviyesinde mücadele etmek zorunda bırakıldığı görüşüne yer verildi.

MHK soruşturması yakından takip edilecek

Dernek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmayı Türk futbolunda yaşanan iddiaların aydınlatılması açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.

Açıklamada, soruşturmanın hukuki sürecinin yakından ve titizlikle takip edileceği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasında müşteki ve tanık ifadeleri, bilirkişi tespitleri, HTS ve MASAK çalışmalarının da dosya kapsamında incelendiği bildirildi. Soruşturmanın mevcut aşamasında hakem ve gözlemci listeleri ile atama ve sınav süreçlerine ilişkin çeşitli iddiaların da araştırıldığı aktarılıyor.

“Ankaragücü kimsesiz değildir”

Hukukçu Ankaragüçlüler Derneği açıklamasında, Ankaragücü’nün hak ve menfaatlerini hukuk önünde savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Dernek, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“Kimse unutmasın ki; Ankaragücü kimsesiz değildir. Camiamızın üzerine kurulan her türlü haksız tezgâhı, her türlü organize kötülüğü hukuki zemin üzerinde bertaraf etmeye kararlıyız.”

Dernek ayrıca, Ankaragücü’nün hak ve menfaatlerini hukuk önünde savunacaklarını belirterek açıklamasını kamuoyuna saygıyla sundu.

Hukukçu Ankaragüçlüler Derneği’nden MHK soruşturması açıklaması
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Başkent Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.