Ankara ‘da Balık Tutulacak 5 Mekan
Balık tutmayı kendine hobi edinen kişilerin vazgeçilmezi olan bu iş artık onlar için bir spor haline dönüşmüştür. Peki bu kişiler neden balık tutuyor? Çünkü balık tutma sporunu düşünürsek zor bir aktivite değil, günün sonunda maraton koşmuyorsunuz. Tek yapmanız gereken doğru eşyaları almak, doğru yeri ve yemi seçmek ve oltada bir hareket hissedince hızlı bir şekilde değerlendirmek. Spor olarak düşünürseniz çok davetkar bir spor, hangi boyda, kiloda yaşta olursanız olun balık tutabilirsiniz. Bu spordaki en önemli şey sabır. Sabırlı insanların kazançlı çıktığı bir spor diyebiliriz.
Sessiz bir ortam, sadece rüzgarın, dalgaların ve kuşların sesi duyuluyor. Kendi başınızasınız, düşüncelerinizle baş başa, çok düşündürmeyen ve çoğu zaman yalnızca beklemek zorunda bırakan bir aktiviteyle uğraşıyorsunuz. Arkadaşlarınızla gitseniz de yine de dinlendirici bir program.
Babasıyla ya da aile büyükleriyle balık tutmaya giden aile bireylerinin yapılan araştırmalar sonucunda aradaki sevgi ve saygı bağını güçlendiren bir aktivite olduğu görülmüştür. Gri şehrin halkı peki nerelerde balık tutabilir? Gelin hep beraber bakalım.
Ha bu arada demeden geçmeyelim küçük tuttuğunuz balıkları geri atınız. Bir de balık avlamanın yasak olmadığı dönemlerde gidiniz.
1. Çamlıdere Barajı Balık Avı
Çamlıdere Barajı, en popüler avlak yerlerden biri olmasına rağmen pek verimli bir balık merası değildir. Çamlıdere barajı sazan avı için özellikle Çamlıdere’ ye giderken, Pelitçik yolunu geçince Doğancı köyü bulunur. Köy yoluna girip kıyıya paralel devam ederseniz çıkıntı bölgesine ulaşırsınız. Bu bölgede aynalı sazan çıkar. Yem olarak ise, solucan veya taze mısır kullanmanızı tavsiye ederiz.
Nasıl Gidilir?
Adrese gitmek için tıklayınız.
2. Kesikköprü Barajı
Ankara şehir merkezine 120 km kadar uzaklıkta olan Kesikköprü Barajı’nda turna, sazan, yayın, alabalık ve sudak balığı avlayabilirsiniz. Yem tavsiyesi olarak silikon yem kullanmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca kıyıdan canlı gümüş ile bırakma tekniği ile güzel balıklar avlayabilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Adrese gitmek için tıklayınız.
3. Kurtboğazı Barajı
Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Kurtboğazı Barajı Ankara’nın en yoğun avlaklarından birisidir. Ankara şehir merkezine 60 km kadar uzaklıktadır. Kıyıdan ve bot ile avlanabilirsiniz fakat tavsiyemiz kıyıdan avlanacaksanız erken gidip iyi yer tutmanız olacaktır. Çünkü çoğu zaman kalabalık oluyor. Kurtboğazı barajında ; turna, kefal, sazan, gümüş balığı ve levrek yakalamanız mümkün.
Nasıl Gidilir?
Adrese gitmek için tıklayınız.
4. Asartepe Barajı
Ankara’ ya uzaklığı 70 km olan Asartepe barajında sazan, in balığı, kefal ve turna balığı bulunur. Bot ile açıldığınızda kıyıdan ava göre daha fazla verim ve zevk alırsınız. Bilindik bir meradır. Oldukça kalabalık olur. Şehire yakın olduğu için oldukça çok tercih edilir. Kıyıdan at-çek ile barajın belli noktalarından turna alınabilir.
Nasıl Gidilir?
Adrese gitmek için tıklayınız.
5. Sarıyar Barajı
Ankara Sarıyar bir diğer adıyla Hasan Polatkan Barajı şehir merkezine 165 km uzaklıktadır. Çok uzak olması nedeniyle fazla uğrak bir mekan değildir. Fakat kafa dinlemek isteyen balık avcılarının ve çadır kampı yapanların uğrak yeridir. Sarıyar barajının balık çeşitliliği de fazladır. Sarıyar barajında sazan, yayın, gümüş, kızılkanat, kerevit, kadife, çapak balığı, gümüş balığı, yılan balığı ve kerevit oltanıza takılabilir.
Nasıl Gidilir?
Adrese gitmek için tıklayınız.
Bonus – Kirmir Çayı
Ankara şehir merkezine 80 km olan bu çay Ankara’nın en geniş havzasına sahip, en uzun ırmaklarından birisidir. Kızılcahamam – Çerkeş yolu üzerinde bulunan Kirmik Çayı’nda yayın, sazan, kefal, gümüş, bekir balığı avlayabilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Adrese gitmek için tıklayınız.
HADİ RASGELE. AVINIZ BOL OLSUN