Belediye Sincan’daki Altyapı Sorunu İçin Harekete Geçti

featured

25 BİN KONUTLUK HAYALET MAHALLEDE 17 YILLIK ÇİLE BİTİYOR

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, insan odaklı belediyecilik anlayışıyla Sincan ilçesi Alcı Mahallesi sakinlerinin 17 yıllık altyapı ve yol sorununu çözüme kavuşturmak için harekete geçti. Sanayi bölgelerine çok yakın olmasına rağmen yılların ihmali ile adeta hayalet mahalleye dönen bölgede ASKİ Genel Müdürlüğü altyapı sorununu çözerken, Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri de 13 kilometrelik asfalt serim çalışmalarına başladı. Çalışmaların tamamlanması ve bölgede yaşamın yeniden başlaması, kent merkezine uzak olan sanayi bölgeleri için de büyük önem taşıyor.

     Sosyal ve insan odaklı belediyecilik ilkesiyle çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, 25 bin konutun yer aldığı ve yılların ihmali ile adeta hayalet mahalleye dönen Sincan ilçesi Alcı Mahallesi’nin 17 yıllık altyapı ve yol sorununu çözmek için harekete geçti.

    Büyükşehir Belediyesi, bölgede ilk olarak kanalizasyon ve altyapı çalışmalarını tamamladı.

ASKİ VE FEN İŞLERİ EKİPLERİ 7/24 SAHADA

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçimler öncesinde ziyaret ederek yaşamın yeniden başlayacağı sözünü verdiği Alcı Mahallesi’nin altyapı ve kanalizasyon sıkıntısını sonlandırmak için sahaya inen ASKİ ekipleri; 4 bin 688 metre pis su ve bin 450 metre yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 6 bin 138 metrelik altyapı çalışmalarını tamamladı.

   ASKİ Genel Müdürlüğü, 1 adet terfi istasyonu, 1 adet 7 bin 500 metreküp depo, 1 adet bin 500 metreküp üst kat depo, 1 adet bin 500 metreküp orta kat depo ve yaklaşık 98 bin metre iletim ve şebeke hattı da yaparak, bölge sakinlerinin rahat bir nefes almasını sağladı.

    Fen İşleri Daire Başkanlığı ise mahallede yaklaşık bir ay önce başlattığı 13 kilometrelik asfalt imalatını yıl sonuna kadar tamamlamak için 2 ekip halinde yaklaşık 50 personel ile yoğun bir mesai harcıyor.

    Ekipler yaklaşık bin 100 metre uzunluğunda olan asfalt öncesi hazırlık PMT mekanik malzeme seriminin ardından asfalt yapım imalatı öncesi için de zemin iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından bölgede toplamda 72 bin ton sıcak asfalt serilmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Belediye Sincan’daki Altyapı Sorunu İçin Harekete Geçti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Başkent Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!