featured
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Duruşma Ertelendi

Duruşma Ertelendi

Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan olaylar nedeniyle eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca ve 3 kişi hakkında açılan davada, savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Duruşmaya, müşteki hakem Halil Umut Meler katılmazken, sanıklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Şahin Yunus Şahin ve Osman Erkam Can da mahkemede hazır bulunmadı.

Savcı, Faruk Koca’nın olay günü hakem Halil Umut Meler’i tehdit ederek darp ettiğini ve bu eylemin sonucunda Meler’in yüzünde orta derecede kemik kırığı oluştuğunu ileri sürdü. Bu iddialar üzerine Koca’ya 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edildi.

Ancak, Faruk Koca’nın avukatları müvekkillerinin sahaya girme amacının hakeme yönelik tehdit veya şiddet olmadığını, aksine tansiyonu düşürmeye çalıştığını savundu. Avukatlar, Koca’nın bugüne kadar spor camiasında ve başkanlık görevinde örnek bir profil çizdiğini, olay anında yaşanan karmaşanın anlık bir tepki olduğunu ve bu durumun kasıtlı bir darp eylemi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti.

Koca’nın, hakem Meler ile şahsi bir husumeti olmadığı, spor camiasındaki kariyerinde ve sosyal hayatında benzer bir davranış sergilemediği de vurgulanarak, söz konusu olayın ardından yaşanan gerginliğin daha sonra taraflarca sükunetle ele alındığı belirtildi. Ayrıca, olayların tahrik unsurları göz önüne alınarak cezanın asgari seviyede tutulması gerektiği ifade edildi.

Faruk Koca ve diğer sanıklar için seyirden men talebi de gündeme gelirken, Koca’nın avukatları, bu tür yaptırımların Koca’nın spor camiasındaki geçmişine ve katkılarına gölge düşürebileceğini, olayın münferit bir durum olduğunu savunarak mahkemeden müvekkillerine daha adil bir değerlendirme yapılmasını talep ettiler.

Mahkeme, savunmaların hazırlanması için duruşmayı 11 Kasım’a erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Duruşma Ertelendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Başkent Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!